ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

περάσαμε υπέροχα!!!

      Γύρω στις 9.30 το πρωΐ, ξεκινήσαμε από την εκκλησιά μας με το λεωφορείο του κου Δημήτρη, που είναι πλέον ο επίσημος οδηγός των εξορμήσεών μας,τα δέκα τρία από τα δεκαοκτώ παιδιά που απαρτίζουν την ποδοσφαιρική ομάδα μας και ακόμα είκοσι περίπου άτομα,γονείς,κατηχητές,ο ιερέας μας π.Χρυσόστομος μα και άλλοι θαυμαστές και φίλοι της ομάδας.
     Προορισμός μας οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας στο Ποσείδι της Χαλκιδικής,όπου θα γίνονταν ο επίσημος Αγιασμός των εγκαταστάσεων από τον Δεσπότη μας αλλά και η τελετή λήξης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος"Ενοριακά παιχνίδια 2012".
          Στις ένδεκα καταφθάσαμε στις κατασκηνώσεις, μετά από ένα πολύ όμορφο μικρό ταξιδάκι όπου τα παιδιά χάρηκαν,έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με τον κατηχητή τους τον κο Χρήστο,αλλά και μαζί με εμάς τους μεγαλύτερους.
            Εκεί μας υποδέχθηκε ο π.Ιωάννης Περιστερίδης,μας ξενάγησε στους χώρους της κατασκήνωσης,μας έδειξε την σκηνή μας που μοιραστήκαμε με την Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και με τα παιδιά του Αγίου Γεωργίου,όλη η Ευκαρπία αντάμα,όπου πήραμε μια ανάσα και πήγαμε αμέσως μετά στον χώρο που θα γινόταν ο Αγιασμός.
            Μας ευλόγησε ο Σεβασμιιώτατος Μητροπολίτης μας κος Βαρνάβας, μετά έγινε η παρέλαση των παιδιών μπροστά από τους επισήμους και τους ιερείς των Ενοριών που ο καθένας συνόδευσε τα δικά του παιδιά που πήραν μέρος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και κατόπιν έγινε η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές.
            Η δική μας ομάδα, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,φέτος δεν μπόρεσε να διακριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο,όμως έξω από αυτόν είμαστε σίγουροι ότι δεν μείναμε  απαρατήρητοι, αφού μοιραστήκαμε με τον  Αγίο Παντελεήμονα Πολίχνης το βραβείο των καλύτερων βίντεο που έστειλαν οι Ενορίες  με θέμα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
            Η συνέχεια της εκδρομής μας περιείχε κολατσιό, που με μεγάλη αγάπη ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας και μετά παιχνίδι και διασκέδαση.Τα παιδιά επίμονα ζητούσαν από τον ιερέα μας,π.Χρυσόστομο, να τα επιτρέψει να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα,μα αυτός ήταν ανένδοτος,
            Όμως αυτό δεν μας εμπόδισε να γίνουμε μούσκεμα παίζοντας το γνωστό παιχνίδι με τα μπουγέλα,γεμίζοντας μπαλόνια με νερό και πετώντας τα ο ένας στον άλλον.Από αυτό το παιχνίδι δεν γλίτωσε ούτε ο κατηχητής μας ο κος Χρήστος, που αφού μπουγέλωσε και αυτός αρκετά παιδιά έγινε στόχος τους και φυσικά μούσκεμα.
           Όταν αρχίσαμε να κουραζόμαστε μαζέψαμε τα πράγματα μας,ευχαριστήσαμε τους διοργανωτές για την φιλοξενία και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
             Γύρω στις 6.00 το απόγευμα ήμασταν στην εκκλησιά μας,βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία,ευχαριστήσαμε τον π.Χρυσόστομο για την εκδρομή που έκανε για εμάς,πήραμε την ευχή του και γυρίσαμε στα σπίτια μας για ξεκούραση.

             Άλλη μια εξόρμηση των κατηχητικών της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων έφθασε στο τέλος της, αφήνοντας όμως πίσω, πολύ αγάπη και πολλές-πολλές αναμνήσεις.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!! 
  
 φωτογραφίες από την εκδρομή μας παρακάτω...

Ένα κουβάρι και οι τρεις ενορίες της Ευκαρπίας.

Ο Βασίλης από την ενορία μας και ο Γιώργος από την Αγία Ειρήνη.

Δύσκολο να ελέγξεις τόσα παιδιά γιαυτό επιστρατεύσαμε την τεχνολογία,έναν τηλεβόα.

Δίπλα στον π.Χρυσόστομο, ο Βασίλης(ντουντουκιέρης)

Τα παιδιά μας πεινασμένα απολαμβάνουν τα νηστίσιμα σάντουιτς που τους φτιάξαμε.

Αρχίζει ο Αγιασμός της κατασκήνωσης από τον Δεσπότη μας.
 
δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από τις όμορφες στιγμές μας στην εκδρομή των κατηχητικών μας...



Δίπλα στον Δεσπότη μας ο Αρχιδιάκονος π.Παντελεήμων,πρωτόπαπας ο απεσταλμένος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κος Λάζαρος

Οκτακόσια και πλέον άτομα, παιδιά με τους γονείς τους.ιερείς,επίσημοι,ανεπίσημοι,εθελοντές και τόσοι άλλοι, αποτελούσαν αυτό το πολύχρωμο και πανέμορφο κουβάρι της κατασκήνωσης.

Τα δικά μας παιδιά ήταν τα ομορφότερα (επαναλάμβανε συνεχώς ο π.Χρυσόστομος).

Ο Δεσπότης μας κατευθύνεται στο χώρο που θα γίνει η παρέλαση.

Ο Βασίλης και πάλι με τον Ευθύμη από την Αγία Ειρήνη.

Ο Δεσπότηης μας περιτριγυρισμένος από τους ιερείς του, που του έφεραν ότι καλύτερο είχαν να του επιδείξουν.Τα παιδιά των ποδοσφαιρικών ομάδων των κατηχητικών τους,για να τα βραβεύσει.

Μαζί με τον π.Χρυσόστομο,χαιρετούν την παρέλαση των ομάδων,ο π.Ιωάννης από τον Αγ.Γεώργιο Ευκαρπίας και ο κουμπάρος του ο π.Νικηφόρος από τον Αγ.Παντελεήμονα Αμπελοκήπων.

Τα παιδιά μας...

...και οπισθοφυλακή,ο Βασίλης με τον Θόδωρο.

Τα παιδιά μας στην απονομή των βραβείων.

Κερδίσαμε το βραβείο του καλύτερου βίντεο....

...κερδίσαμε μια υπέροχη ανάμνηση..

...και τέλος τις καρδιές όλων των παρευρισκομένων.

Ο Δεσπότης μας απονέμει τα βραβεία.

Ο Βασίλης ποζάρει στον φωτογραφικό φακό.

Θοδωρής και Ευθύμης.

Ο π.Χρυσόστομος δεν άφησε το μικρόφωνο από το στόμα του.


Με τον κο Χρήστο παίξαμε πολλά παιχνίδια μέσα στο λεωφορείο και όταν πηγαίναμε και όταν γυρνούσαμε.

Οι λιγοστοί  γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους.

Ο Νίκος...κοιμήσου!

Ο μικρός Γιωργάκης...

Ο Αλέξανδρος...

Ο Νίκος...

Ο Ήλίας...

Ο Φίλιππος...

Ο Δημήτρης...

Στο λεωφορείο τα παιδιά μας δεν κάθισαν στιγμή.

Ο κος Χρήστος τους απασχολεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ο κος Χρήστος Καρύπογλου "επί το έργον"

Τα "αστέρια" μας

Το μικρότερο μέλος της εκδρομής, ο μικρός Θανασάκης τριών μόλις μηνών, απολαμβάνει τα χάδια της μητέρας του,της κας Διαμάντως, αλλά και όλων μας,αφού έκλεψε την παράσταση.

Τον κάναμε "πτώμα"στην κούραση τον π.Χρυσόστομο.

Η φωτογραφία "όλα τα λεφτά"



Ο π.Ιωάννης Περιστερίδης μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.

Ο Γιώργος...

Ο Ευθύμης...

Ο κος Χρήστος ο κατηχητής μας...

Οι μικροί Χριστόφορος και Σαράντης της Αγ.Ειρήνης

Ο Δεσπότης μας επιδεικνύει την κατασκήνωση στους καλεσμένους του.

Ασχολίαστο...

Απερίγραπτο...

Ανεκδιήγητο...

Ο Δεσπότης μας, μας καμαρώνει.

Η απονομή των κυπέλλων και των επαίνων.

Ο κος Λάζαρος βραβεύει μια από τις ομάδες που κέρδισαν κάποια διάκριση.

Η τελευταία μας φωτογραφία μπροστά στην εκκλησιά μας.



ΤΕΛΟΣ

TAG