ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΣΤΟ 4Ε

"Νενικήκαμεν"
    Το Σάββατο 16η του Φλεβάρη το πρωί, ξεκίνησαν τρία από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο Γιώργος, ο Μωυσής και ο Αλέξανδρος, με τον κατηχητή τους κο Χρήστο Καρύπογλου, για τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού καναλιού 4Ε, όπου θα έπαιρναν μέρος σε ένα παιχνίδι γνώσεων, τις γνωστές "Παιχνιδoπαγίδες".

    Άλλα δύο κατηχητικά σχολεία, αυτό του Αγίου Γεωργίου της Ευκαρπίας και αυτό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου των εργατικών κατοικιών της Ευκαρπίας, ήταν εκεί για να συναγωνιστούν μαζί μας στο παιχνίδι αυτό.

    Οι τρείς Ενορίες της Ευκαρπίας, άριστα συνεργαζόμενες όλα αυτά τα χρόνια για το γενικό καλό, αλλά ιδιαίτερα για το καλό των παιδιών τους, ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα αυτό που θα δείτε στους δέκτες των τηλεοράσεων σας στο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 5.30 μ.μ , όπου και θα προβληθεί το τηλεπαιχνίδι "Παιχνιδοπαγίδες", με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά σας, όπου αυτά των Αγίων Θεοπατόρων  Ιωακείμ και Άννης, νίκησαν με αρκετή διαφορά αυτά της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

   "Νενικήκαμεν", ήταν η ιστορική φράση που αναφώνησε,  ο μαραθωνοδρόμος οπλίτης Φειδιππίδης, τρέχοντας πάνοπλος περίπου για σαράντα δύο χιλιόμετρα, από τον τόπο της μάχης μέχρι την Αθήνα, θέλοντας να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης στην μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. των Ελλήνων(Αθηναίων και Πλαταιών), εναντίον του πολυπληθή στρατού του αιμοδιψή βασιλιά των Περσών Δαρείου, κατατροπώνοντας τους δύο πολέμαρχους του, τον Δάτη και τον Αρταφέρνη.

    Ομοιότητες με την δική μας νίκη... καμία!!! Εμείς δανειστήκαμε απλά αυτήν την μεγαλειώδη φράση, όχι για ιστορικούς λόγους, ούτε γιατί θεωρούμε τα παιδιά μας καλύτερα από τα άλλα, μα γιατί θέλαμε να συνοδεύσουμε την σαφέστατα μικρότερη αυτή νίκη μας στο παιχνίδι, έναντι των άξιων αγοριών των κατηχητικών της Ενορίας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, με την αγάπη μας για την ιστορία της Ελλάδος και λίγο φυσικά για να σας εντυπωσιάσουμε με τις γνώσεις μας.

     Περισσότερο όμως για να σας πούμε πως η σημαντικότερη και πραγματική νίκη θα έρθει λίγο αργότερα στην ζωή σας, αν προετοιμαστείτε κατάλληλα τώρα, και θα είναι αυτή η νίκη που θα έρθει από την μάχη που θα δώσετε αναπόφευκτα με το κακό, που μεγαλώνοντας και χάνοντας το Θεϊκό δώρο της αθωότητας, θα μπει στην ζωή σας για να την καταστρέψει.


    Την επόμενη μέρα,τα παιδιά της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, αφού πρώτα συμμετείχαν σαν βοηθοί των ιερέων του ναού μας, στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, άλλαξαν τις στολές τους και από παπαδάκια έγιναν αθλητές, φορώντας τις όμορφες βυσσινί φορεσιές τους, τις λαδοκίτρινες φόρμες τους και τις κατακόκκινες τσάντες τους, δωρεά της εταιρίας παιδικών ρούχων ENERGIERS S.A, του επίσημου χορηγού της ποδοσφαιρικής μας  ομάδας και εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια την Ενορία μας σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα και φέρνοντας άλλη μια νίκη με σκορ 5-3, έναντι της ομάδας του Έσπερου Τερψιθέας 2(με παιδιά του Δημοτικού).


Νενικήκαμεν λοιπόν και μάλιστα...δις!!!


Ανακοινώσεις π.Χρυσοστόμου για γονείς και παιδιά:
*Επόμενη προπόνηση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, το Σάββατο 23/2, στις 5.00 μ.μ, μετά το κατηχητικό μας, και αγώνας φιλικός την Κυριακή 24/2, 10.00 π.μ (τα παιδιά θα ξεκινήσουν από την εκκλησία μας, λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας) με την ομάδα της Ομόνοιας Σταυρούπολης στο γήπεδο "Ντίνου Κούη".
*Τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας πρέπει απαραιτήτως το Σάββατο 23/2 στις 3.00 μ.μ να είναι στον ναό μας, όπου θα βρίσκεται η γιατρός μας, κα Κυριακή Ραφαηλίδου, για να τα εξετάσει και να δώσει το πιστοποιητικό υγείας, που χρειάζεται για να μπορέσουν να  συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Μητρόπολης.
*Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε μέχρι το Σάββατο 23/2 να φέρουν όσα παιδιά δεν έχουν φέρει, το πιστοποιητικό γεννήσεως τους, τρεις φωτογραφίες και τα έντυπα που σας έχω αποστείλει για να τα υπογράψετε.
(σας παρακαλώ επίσης να διαβάσετε με προσοχή και την επιστολή που σας έστειλα)
*Και μια τελευταία προσωπική παράκληση:Πολύ θα ήθελα να συνοδεύεται τα παιδιά στις προπονήσεις και στους αγώνες τους.Αυτή είναι η επιβράβευση που περιμένουν από όλους εμάς, αλλά αυτός είναι και ο διακαής πόθος μου: Να σας κάνω μετόχους και αν μπορέσω συμμέτοχους του αγώνα μου για τα παιδιά αυτά, που είναι τα καλύτερα παιδιά του κόσμου, και είναι δικά μας.

TAG