25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ


                             Μέσα στην κατάνυξη της Σαρακοστής, 
η χαρά του μηνύματος της Σωτηρίας μας, 
ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου!!! 
    Και εκεί που όλα φάνταζαν μαύρα, κρύα και πένθιμα, στην δύσκολη ανηφόρα της
Σαρακοστής, που λίγο πριν  αρχίσαμε να ανεβαίνουμε, έγινε ένα ίσιωμα στο βουνό του αγώνα μας για να ξεκουραστούμε,έγινε ένας καρποφόρος κάμπος ανάμεσα σε θεόρατα όρη,ένα πλατύσκαλο στην κατακόρυφη κλίμακα της προσπάθειας μας, έφυγαν τα σύννεφα της κατήφειας και αρχίσαμε να χαμογελούμε με το χαρμόσυνο μαντάτο του Αρχάγγελου Γαβριήλ στην Παναγία μας.
"Θεοτόκε Παρθένε, Χαῖρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ, εὐλογημένη, σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου, ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν".
   Μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή έρχεται ο Ευαγγελισμός της Παναγίας μας,ένα μήνυμα που κατακεραυνώνει το κακό μέσα μας, μια γιορτή που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους μια γιορτή προπομπό της Σωτηρίας της ψυχής μας.
    Και η λύπη έγινε χαρά, όπως σε όλη την ζωή των χριστιανών συμβαίνει,αφού αυτήν την χαρμολύπη διδάσκονται σε όλη τους την ζωή και αυτήν περιμένουν,γιαυτό προσεύχονται και αυτήν αποζητούν.Οι χριστιανοί γνωρίζουν καλά πως υπάρχει ο Γολγοθάς και η Σταύρωσις, όμως είναι απολύτως βέβαιοι πως από πίσω έρχεται η Ζωή και η Ανάστασις μας.
   Οι Έλληνες χριστιανοί όμως,έχουν δύο λόγους για να την εορτάζουν αυτήν την ευλογημένη ημέρα,αφού με το μαντάτο του ερχομού του Μεσσία,ήρθε και ένα άλλο μήνυμα. Πριν από διακόσια περίπου χρόνια και μετά από πεντακόσια χρόνια σκλαβιάς,ήρθε και το μαντάτο της έναρξης της επανάστασης του 1821 και της ελπίδος της απελευθερώσεως του γένους των Ελλήνων από τον τούρκο κατακτητή.
   Μετά ήρθε η νίκη και γράφτηκε στην ιστορία των Ελλήνων,όπως γράφτηκαν σε αυτήν και τα ονόματα των ανθρώπων που πολέμησαν τόσο γενναία, που άφησαν άφωνους τους λαούς όλου του κόσμου.Αυτούς τους ήρωες τιμούμε σήμερα στον τόπο μας και τους κάνουμε Δοξολογίες στις εκκλησιές μας,τους καταθέτουμε στεφάνια και κάνουμε παρελάσεις, για αυτούς είμαστε περήφανοι και αυτούς έχουμε για παράδειγμα στους δικούς μας καθημερινούς αγώνες.
    Εμείς εδώ,στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, ανήμερα της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Παναγιάς μας, το πρωΐ της Δευτέρας της 25ης Μαρτίου,ακούγοντας τις καμπάνες της εκκλησιάς μας να μας καλούν,ήρθαμε στον μικρό υπόγειο και ταπεινό ναό μας, τελέσαμε πανηγυρικά την Θεία Λειτουργία της εορτής και τέλος κάναμε Δοξολογία για την Εθνική μας επέτειο.
    Κατόπιν στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ευκαρπίας, έγινε η επίσημη επιμνημόσυνη δέησις και η κατάθεσις των στεφάνων και μας είπαν ποιήματα και τραγούδια τα παιδιά των σχολειών μας, στην μνήμη των ηρώων του 1821, για να κατευθυνθούμε όλοι μαζί αργότερα, στην μαθητική παρέλαση που οργάνωσε ο Δήμος μας,του Παύλου Μελά μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου που βρίσκεται στην οδό Λεωφόρο Στρατού στα σύνορα των τοπικών διαμερισμάτων της Πολίχνης με την Ευκαρπία.
    Στην παρέλαση πήραν μέρος εκτός από τα Δημοτικά Σχολεία,τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας και  οι περισσότεροι Εκπολιτιστικοί και Εξωραϊστικοί Σύλλογοι των τριών τοπικών διαμερισμάτων που απαρτίζουν τον Καλλικρατικό Δήμο του Παύλου Μελά, της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας, όπου ανήκουμε και εμείς. 
    Στην εξέδρα της παρελάσεως παραβρέθηκε ο Δήμαρχος του Παύλου Μελά, κος Διαμαντής Παπαδόπουλος με τους Αντιδημάρχους του και μεγάλο αριθμό του Δημοτικού Συμβουλίου του, ενώ την δική μας Ενορία εκπροσώπησε στην εξέδρα ο π.Χρυσόστομος Τελίδης, καμαρώνοντας για τα παιδιά του,τα κατηχητόπουλα της Νεανικής Εστίας της Ενορίας μας και ταυτόχρονα μαθητές του 3ου και μοναδικού Δημοτικού Σχολείου των Ανθοκήπων, αλλά και τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου μας, και αν διαθέταμε και Λύκειο στην Ευκαρπία, που κανονικά θα έπρεπε, θα καμάρωνε και για αυτά.
   Πολλές φωτογραφίες και ένα όμορφο βίντεο αναρτήσαμε και στις δυο ιστοσελίδες της Ενορίας μας, και αυτήν του Ιερού Ναού μας(intheopatoron.blogspot.gr) αλλά και αυτήν της Ενοριακής Νεανικής Εστίας(enetheopatoron.blogspot.gr), των παιδιών των κατηχητικών μας και σας τις παρουσιάζουμε με πολύ αγάπη κάνοντας σας έτσι συμμέτοχους στον αγώνα μας και μέλη της όμορφης παρέας μας, των Ανθοκηπιωτών, των επισκεπτών και προσκυνητών του Ιερού Ναού μας,των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας που βρίσκεται στην Δυτική Θεσσαλονίκη. 
Είναι τα καλύτερα παιδιά του κόσμου αυτά...
και είναι δικά μας!!!

άν θέλετε να δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό της παρέλασης των παιδιών μας και ένα πολύ μικρό βίντεο, ακολουθείστε μας...



Δευτέρα 25η Μαρτίου 2013

...και ακολουθούν οι φωτογραφίες...
Ανήμερα του Ευαγγελισμού,στο τέλος της Θ.Λειτουργίας,έγινε η Δοξολογία.
Η μαθητική παρέλαση έγινε μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου.
Εκτός των μαθητών συμμετείχαν και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου μας.
Εδώ, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, περνούν οι μαθητές...
...του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανθοκήπων Ευκαρπίας.
Ο ιερέας μας π.Χρυσόστομος Τελίδης μαζί με τον Δήμαρχο
κο Διαμαντή Παπαδόπουλο παρακολουθούν την παρέλαση.
Πλήθος κόσμου, που ήρθε να χειροκροτήσει τα παιδιά του.
Το 3ο και μοναδικό Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας,
που μετά βίας χωρά τους μαθητές του πλέον.
Τα Σχολεία διαδέχονταν το ένα το άλλο...
...η μπάντα του Δήμου μας φόρεσε τα καλά της
και ήρθε να συνοδεύσει την παρέλαση των  μαθητών...
Μπράβο παιδιά!!!
Εδώ βλέπετε το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας...
Ο Δήμαρχος καμαρώνει τους μαθητές,ενώ στην εξέδρα φαίνονται
και αρκετοί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Και πάλι το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας,
όπου φοιτούν τα παιδιά της παλιάς Ευκαρπίας,μαζί με τα παιδιά των εργατικών κατοικιών...
...και τα παιδιά από τους Ανθόκηπους,που είναι η δική μας γειτονιά.
Εδώ με πολύ καμάρι σας παρουσιάζουμε  τους φωτορεπόρτερ
 των ιστοσελίδων μας,τον Βασίλη και τον Νίκο.
Η μαθητική παρέλαση του Δήμου Παύλου Μελά, από άλλη κάμερα... 
Αδιαμφισβήτητα ήταν μια πολύ όμορφη παρέλαση... 
...που θα προτιμούσαμε όμως να γίνεται τοπικά από κάθε διαμέρισμα, για να μπορεί να
αναδειχθεί η προσπάθεια των παιδιών μας,αλλά και της κάθε τοπικής κοινωνίας
ξεχωριστά,με τα προβλήματα,τους αγώνες,αλλά και τις επιδόσεις της. 
Και του χρόνου...
Ευχαριστούμε παιδιά,
είσαστε όλοι υπέροχοι!!!
TAG