Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ 2013,ΤΗΣ Ε.Ν.Ε ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ

Περάσαμε..."ζάχαρη"!!!
     Από τις 9.30 το πρωΐ άρχισαν να μαζεύονται τα παιδιά στο προαΰλιο της μικρής εκκλησιάς μας και στις 10.00, όταν όλα ήταν έτοιμα άρχισε η Θεία Λειτουργία σύμφωνα με το πρόγραμμα της γιορτής που ετοίμασαν οι κατηχητές και οι κατηχήτριες μας μαζί με τον τον ιερέα μας, υπεύθυνο για την Ενοριακή Νεανική Εστία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, πατέρα Χρυσόστομο Τελίδη.

    Χτύπησε η καμπάνα του ναού και ο π. Χρυσόστομος εκφώνησε το "Ευλογημένη η Βασιλεία" μπροστά στον Σολέα, ενώ στο αναλόγιο ήταν ο έτερος εφημέριος, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, ο οποίος αρχικά εξηγούσε στα παιδιά το κάθε τι που έκανε ο λειτουργός ιερέας προετοιμαζόμενος για την Θεία Λειτουργία, ενώ αργότερα με την βοήθεια των κατηχητών και των κατηχητριών καθοδήγησε τα κατηχητόπουλα της Ενορίας μας στο να αποδώσουν τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας και να "ξελειτουργήσουν" τον ιερέα, κάτι που προετοίμαζαν όλη την κατηχητική χρονιά.

    Στο τέλος και αφού "κοινώνησαν"σχεδόν όλα τα παιδιά των Αχράντων Μυστηρίων, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης συγκινημένος μας είπε δύο λόγια για την αγάπη του Θεού και την προετοιμασία μας μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τα εφόδια που παίρνουμε μέσα από το κατηχητικό σχολείο μας, για τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν, μας μοίρασε το αντίδωρο και έδωσε το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή της Λήξης των κατηχητικών Συνάξεων.

    Το σκηνικό άλλαξε με μιας και ο Σολέας του Ναού μας μεταμορφώθηκε σε θεατρική σκηνή, όπου εκεί αγόρια και κορίτσια έβαλαν τα δυνατά τους για να διασκεδάσουν τους θεατές γονείς τους με τα τραγούδια και τα σκετς που ετοίμασαν με την βοήθεια των κατηχητών τους. Προς το τέλος, τα φώτα του ναού έσβησαν και άρχισαν να προβάλλονται στην σκηνή δύο βίντεο, ένα που αφορούσε τα αγόρια και ένα τα κορίτσια και δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, τις δραστηριότητες τις γιορτές και τα παιχνίδια τους.

    Ο π. Χρυσόστομος τους μοίρασε από ένα όμορφο καπέλο με τους Αγίους προστάτες της Ενορίας μας, τους Αγίους Θεοπάτορες να έχουν στην μέση την Παναγία κόρη τους και μαζί τους βγήκε στο τεράστιο προαΰλιο μας, όπου μας περίμενε παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, όπως άλλωστε έγγραφε και το πρόγραμμα της γιορτής.

    Σε κάθε σκιά των δέντρων της αυλής μας είχε στηθεί και ένα παιχνίδι από τα κορίτσια μας, ενώ τα αγόρια είχαν προτιμήσει να πάνε στα γηπεδάκια που βρίσκονται πίσω από τον ναό με τους κατηχητές τους, για να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια.

    Στα μεγάφωνα της εκκλησίας ακούγονταν τα παραγγέλματα των κατηχητριών μας παράλληλα με τα τραγούδια που είχαμε ετοιμάσει για την διασκέδαση των παιδιών, ενώ τα αγόρια του ανώτερου κατηχητικού, του π. Χρυσοστόμου, με την καθοδήγηση του κατηχητή μας, κου Χρήστου Κανάκη στο ψήσιμο, ετοίμασαν μια μικρή ψησταριά πάνω στην πλάκα του υπό κατασκευή ναού μας με τραπεζάκια και καρέκλες κάτω από την αυτοσχέδια τέντα που κατασκεύασε ο κος Σαμαρίνας, επιτρόπος και εργολάβος των έργων ανεγέρσεως του ναού μας. 

    Οι μητέρες είχαν αναλάβει τα συνοδευτικά για το τραπέζι μας, πατάτες, σαλάτες κ.τ.λ και με το παράγγελμα του ιερέως μας, ο οποίος με την βοήθεια όλης της Ενορίας προετοίμασε αυτήν την γιορτή, μαζευτήκαμε κάτω από την τέντα για το μεσημεριανό γεύμα μας, που ξεκίνησε με την προσευχή μας και την ευχή του ιερέως μας για καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

    Τα παιδιά όταν χόρτασαν και έχοντας ακόμα μπόλικη ενέργεια για να καταναλώσουν, μαζεύτηκαν γύρω από την βρύση της εκκλησίας μας που βρίσκεται στο προαΰλιο και με την ανοχή του π. Χρυσοστόμου ο οποίος έκανε πως δεν βλέπει, επιδόθηκαν σε ένα ακόμα παιχνίδι τους, ιδιαιτέρως δημοφιλές, που δεν είναι άλλο από το γνωστό μπουγέλωμα, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα τα παιδιά μας να είναι μούσκεμα, όμως χαρούμενα και ευτυχισμένα που είναι και ένα από τα ζητούμενα στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε.

   Τα παιδιά μας, αργά το μεσημέρι, ένα - ένα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα μα με ζωγραφισμένη την  ευτυχία στα γλυκά προσωπάκια τους, έπεσαν στην αγκαλιά των γονιών τους που ήρθαν να τα παραλάβουν από την εκκλησία, ενώ σε όλους εμάς έλαχε η αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του μορφή και η καθαριότητα μέσα και έξω από τον ναό, αφού την επομένη ημέρα ξημέρωνε η Κυριακή του Τυφλού και όλα έπρεπε να είναι στην θέση τους.



Ο π.Χρυσόστομος, αφού βεβαιώθηκε ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν και ότι έφαγε και το τελευταίο παιδί, και ο τελευταίος διακονητής, έκατσε και αυτός στο τραπέζι, έφαγε μαζί μας και μίλησε στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας:
"Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και αισθάνομαι ευλογημένος από τον Θεό και από τους Αγίους προστάτες μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, που περιστοιχίζομαι από τόσο καλούς και άξιους συνεργάτες κατηχητές και κατηχήτριες, από τόσο καλά και αξιαγάπητα παιδιά, από τόσο καλούς γονείς που μου εμπιστεύονται τον ανεκτίμητο θησαυρό τους αυτό, όμως και εγώ υπόσχομαι πως με την βοήθεια του Θεού θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, θα κάνω ακόμη και αυτό που φαντάζει ίσως ακατόρθωτο, για να μην λείψει τίποτε από τα κατηχητόπουλα μου και να είναι πάντα ευτυχισμένα και προστατευμένα στην ζεστή αγκαλιά της εκκλησιάς που αγωνιζόμαστε να φτιάξουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Ενορίτες μου, που σήμερα ανησυχήσαμε λίγο με τις φωνές μας και την γιορτή μας αυτή, οι οποίοι πάντα βρίσκονται δίπλα μου, με ανέχονται και πάντα με βοηθούν σε κάθε προσπάθεια που κάνω. 
Ευχαριστώ πολύ, Καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι σ' όλους!!!" 

Παρακάτω υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια από την γιορτή μας. Ακολουθείστε μας...

 οι φωτογραφίες της γιορτής μας...

Όλα έτοιμα για την Θεία Λειτουργία...
"Ευλογημένη η Βασιλεία..."
"Σοφία Ορθή"
Οι ιερόπαιδες μας...
Ο κος Χρήστος και η κα Σοφία,
κανονίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια...
Τα κορίτσια ανέλαβαν να "ξελειτουργήσουν" τον παπά...
...με την βοήθεια του έτερου π.Χρυσοστόμου.
Τα παπαδάκια μας ετοιμάζονται για την Μεγάλη Είσοδο...
"Πάντων ημών..."
..."μνησθείη Κύριος ο Θεός..."
Ο π.Χρυσόστομος Κοτσίδης δίνει το σύνθημα
και όλοι μαζί ψάλλουμε τους ύμνους της Θ.Λειτουργίας...
"Λάβετε φάγετε..."
"Μεταλαμβάνει η δούλη του Θεού..."
"Μεταλαμβάνει ο δούλος του Θεού...
...δυό λόγια από τον π.Χρυσόστομο Τελίδη...
...και η σκηνή της Θυσίας του Κυρίου μας...
...μετατρέπεται σε σκηνή θεατρική...
...όπου τα παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια, τέλεια προετοιμασμένα...
...ξεδιπλώνουν το υποκριτικό τους ταλέντο κάνοντας μας
 να διασκεδάσουμε...
...αλλά και υπερήφανους για αυτά.
Εδώ ο κος Χρήστος Κανάκης ανοίγει το πρόγραμμα...
Ο π.Χρυσόστομος ανάμεσα "στα παιδιά του"...
...τα κορίτσια παρουσιάζουν την άποψη τους για το κατηχητικό...
...τραγουδούν και χορεύουν...
...ενώ από πάνω μας,στην πλάκα της εκκλησίας μας που χτίζεται...
...ετοιμάζεται από το ανώτερο κατηχητικό μια ψησταριά
όπου θα παρατεθεί το μεσημεριανό φαγητό που ετοιμάσαμε
 για τα παιδιά του κατηχητικού μας.
Ο Ύμνος των κατηχητικών μας
και η παραδοσιακή φωτογραφία της Λήξης της κατηχητικής χρονιάς...
...ο π.Χρυσόστομος μοίρασε σε όλα τα κατηχητόπουλα
και τους παρευρισκομένους καπέλα των Αγίων μας...
...τους καπέλωσε όλους...
...και βγήκαμε έξω στην αυλή.
Η ψησταριά μας έτοιμη και οι ψήστες στην θέση τους...
...ούτε η σκεπή της εκκλησίας γλίτωσε από τα ανήσυχα νιάτα
του ανώτερου κατηχητικού... 
...ο Θοδωρής φωτογραφίζεται με θέα τους Ανθόκηπους...
...και τότε τους παίρνει μυρωδιά ο π.Χρυσόστομος,
που τους μαλώνει και τους λέει γρήγορα να κατέβουν κάτω, αλλιώς... 
...όλα έτοιμα...
...η εκκλησιά μας κάθε χρόνο και ψηλώνει λίγο...
...και ενώ ετοιμάζεται το φαγητό...
...τα παιδιά μας επιδόθηκαν στο παιχνίδι...
...και έπαιξαν...
...και έπαιξαν...
...και έπαιξαν...
...και έτσι άνοιξε η όρεξη τους...
...ο Βασίλης έφερε και την παρέα του για να βοηθήσει...
...ενώ στην παρέα μας ήταν και τα παιδιά της
 Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου
...τα κορίτσια ήδη κάθισαν στο τραπέζι...
...ο π.Χρυσόστομος περιμένει τα αγόρια από τα γηπεδάκια...
...για να γίνει η προσευχή...
...και να αρχίσουμε το φαγητό...
...δίνεται η ευχή του ιερέως μας
και όλοι πέφτουμε με τα μούτρα στα πιάτα μας...
...ο κος Αλέξης,κατηχητής από την όμορη Ενορία της Αγ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου,
βοηθά στην γιορτή μας...
...μαζί με τον αδελφό του τον κο Χρήστο, τον δικό μας κατηχητή...
...ο π.Χρυσόστομος δίνει τα βραβεία στους νικητές των παιχνιδιών...
...και όλοι μαζί βγάζουμε φωτογραφίες στα σκαλιά της εκκλησιάς μας,
 που τώρα χτίζεται...
...ο κος Αλέξης αποθανατίζει τις στιγμές....
...και τελευταίος κάθεται στο τραπέζι ο π.Χρυσόστομος
μαζί με τους υπόλοιπους διακονητές.
Ο μικρός Θανάσης,μελλοντικό κατηχητόπουλο μας,
απολαμβάνει την αγάπη και στοργή όλων μας....
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...
Καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι σ' όλους!!!

TAG