ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ι.Μ.Ν & Στ "1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ"

Σάββατο 15η Μαρτίου,  4.00 μ.μ, 
με την ομάδα Αγ. Νεκταρίου Δενδροποτάμου.
σκόρ:1-1 ισοπαλία.
       Μετά την Τελετή έναρξης του πρωταθλήματος, το Σάββατο 15η Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι, την παρέλαση, τον Αγιασμό και την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, ο οποίος με τρία ελπιδοφόρα και όλο νοήματα σφυρίγματα του σήμανε την έναρξη του Πρωταθλήματος, φύγαμε από το κλειστό Γυμναστήριο "Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης", του Δήμου Αμπελοκήπων και επιστρέψαμε στον ναό μας για το καθιερωμένο κατηχητικό μας μάθημα και στις 3.30 μ.μ και πάλι αναχωρήσαμε για να επιστρέψουμε πίσω στα γήπεδα, όπου και θα είχαμε τον 1ο μας αγώνα στις 4.00 μ.μ,  με αντίπαλο μας την ποδοσφαιρική ομάδα του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, μια από τις δυσκολότερες ομάδες από αυτές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, τόσο όσο αφορά την πολύ καλή ποδοσφαιρική τεχνική της μα και την έντονη συμπεριφορά τους γενικότερα.
       Ο αγώνας άρχισε, τα παιδιά της ομάδας μας έβαλαν τα δυνατά τους και δεν άργησε η προσπάθεια τους να ανταμειφθεί, αφού στα πρώτα κιόλας λεπτά σημειώσαμε το πρώτο μας γκολ. Ακολούθησε σκληρή επιθετική τακτική από την πλευρά της αντιπάλου ομάδας, τόσο μάλιστα που ο διαιτητής αναγκάστηκε να δώσει μέχρι και κόκκινη κάρτα σε παίχτη της ομάδας του Δενδροποτάμου. Με τις παραινέσεις όμως του ιερέως της ομάδας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, π. Χρυσοστόμου και του προπονητή της, ο διαιτητής υπαναχώρησε και ξανάβαλε τον "άτακτο" παίχτη στον αγωνιστικό χώρο για να λήξει το ημίχρονο με 1-0 υπέρ της δικής μας ομάδας.
      Με την αρχή του 2ου ημιχρόνου οι πιέσεις από την ομάδα του Αγίου Νεκταρίου και οι διαρκείς επιθέσεις τους είχαν σαν αποτέλεσμα να σπάσουν την σθεναρή άμυνα μας και να μας ισοφαρίσουν. Η συνέχεια του αγώνα κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και κατέληξε με αποτέλεσμα 1-1, εκτός φυσικά αυτής της φάσης όπου ο διαιτητής του αγώνα μετά από διαπληκτισμό με έναν ακόμη παίχτη της αντίπαλης ομάδας, έβγαλε και δεύτερη κόκκινη κάρτα περίπου στην εκπνοή του αγώνα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Την επομένη μάθαμε πως η συγκεκριμένη ομάδα πήρε και άλλες κόκκινες κάρτες από την διαιτησία σε αγώνα της 1ης αγωνιστικής, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, κάτι που μας στεναχωρεί ιδιαιτέρως, μιας και όπως την είδαμε στο γήπεδο, η ομάδα του Αγίου Νεκταρίου έχει μεγάλες προοπτικές για το πρώτο βραβείο της διοργάνωσης.
      Η ομάδα λοιπόν της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, είναι μια από τις καλύτερες και δυνατότερες ομάδες της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ίσως να είναι και η πρώτη, μα υστερεί συμπεριφοράς και τρόπων τόσο μέσα όσο και έξω από τα γήπεδα, τουλάχιστον όσο αφορά μια διοργάνωση υπό την αιγίδα μιας Μητρόπολης, όπου όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε αυτό είναι γαλουχημένα από τα κατηχητικά τους σχολεία, αλλά και τις οικογένειες τους με συμπεριφορές που να συνάδουν με τον εκκλησιαστικό χώρο, από όπου και προέρχονται. 
      Σαφώς λοιπόν το ποδόσφαιρο είναι ένα ανδρικό σπορ, όπως ειπώθηκε, που ίσως εμπεριέχει δυναμισμό και πίεση, αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να χάνουμε τον αυτοέλεγχο μας, ούτε να ξεχνούμε το "ευ αγωνίζεσθαι" ή το "fair play", όπως θα έλεγε ο φίλος μας εκφωνητής της eduACT στον διαγωνισμό Ρομποτικής που προσφάτως και εκεί αγωνιστήκαμε, ίσως μάλιστα θα έπρεπε οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Μητρόπολης, να βράβευαν εκτός της τεχνικής των ομάδων και την καλή συμπεριφορά στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ όπως είδαμε φέτος με έκπληξη να συμβαίνει, να τιμωρούνται όσοι παίχτες έχουν αντιαθλητική συμπεριφορά, ακόμα και να αποβάλλονται. 

       Ένα μόλις πόντο βάλαμε στην φαρέτρα των βαθμών μας στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος από το ισόπαλο σκορ 1-1, με την ομάδα της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, ενώ  για την 2η αγωνιστική, που θα γίνει το Σάββατο 22 του Μάρτη, στις 3.00 το μεσημέρι έχοντας ως "αντίπαλη" ομάδα, αυτήν της Ενορίας των Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, αναμένουμε, προσμένουμε και ετοιμαζόμαστε για την πολυπόθητη και μεγαλειώδη νίκη, που θα αποδείξει την αξία μας και που ξέρεις, ίσως, να έχει ως ανταμοιβή και κάποιο κέρασμα επιπλέον από τον γαλαντόμο και ανοιχτοχέρη ιερέα μας.
Είδωμεν, ίδωμεν και οψόμεθα...
Θα το δούμε, να το δούμε και θα το περιμένουμε... 
με λαχτάρα και αγωνία!!!
* επειδή οι φωτογραφίες των παιδιών και τα σχόλια μας τελειωμό δεν έχουν, 
κάντε κλικ και δείτε παρακάτω περισσότερα... 

 "1η Αγωνιστική"
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
Ενοριακή ποδοσφαιρική ομάδα 
Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, Ανθοκήπων, Νέας Ευκαρπίας.
Να συστηθούμε:
Οι πρωταθλητές της καρδιάς μας...
Ο Αστέριος, ο τερματοφύλακας μας, αλλά και το αστέρι μας...
...ο Δημήτρης, ο απίθανος μπαλαδόρος μας...
...ο Δημήτρης, παλαίμαχος της ομάδας μας πια...
...ο  Παναγιώτης, η νέα αποκαλυπτική μεταγραφή στην ομάδα μας...
...ο Σάββας, ο ήσυχος ποδοσφαιριστής της παρέας μας...
...ο Δημήτρης, ο μεγαλύτερος γιός του προπονητή μας,
ο οποίος δεν έπαιξε σήμερα λόγω τραυματισμού...
...ο Κωνσταντίνος, δευτερότοκος γιός του προπονητή μας.
(δύο αγόρια και οι δύο ποδοσφαιριστές, όπως κάποτε ήταν και ο ίδιος)
...ο Κώστας, η περσινή μας ανακάλυψη και βιρτουόζος της μπάλας...
...ο Χρήστος μας...μεγάλο ταλέντο...
...ο Νίκος...είναι μια ομάδα ολόκληρη από μόνος του...
...ο κος Σάκης, ο προπονητής μας...
...ο κος Ανέστης, ο βοηθός του προπονητή μας...
...π. Χρυσόστομος, ο ευλογών και χρηματοδοτών τα πάντα.
Ο π.Χρυσόστομος κάνει δημόσιες σχέσεις με τους διαιτητές. (άραγε αυτό είναι νόμιμο;)
Εδώ ο Ευθύμης, παλιό κατηχητόπουλο του π.Χρυσοστόμου,
 από την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.
Αυτή η φωτογραφία στάθηκε η αφορμή για να ζητήσουν οι αντίπαλοι μας
 αλλαγή διαιτητή, πράγμα που τελικά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε η διοργάνωση.
Εδώ ένας ακόμα διαιτητής του αγώνα, ο αγαπητός μας Θεόφιλος
 και πρώην κατηχητόπουλο και αυτός του π. Χρυσοστόμου.
Μήπως να αλλάζαμε όλους τους διαιτητές των αγώνων;
Εδώ ο 2ος τερματοφύλακας μας, ο Φώτης δέχεται συμβουλές από τον προπονητή του.
Τελικά ο κος Σάκης δεν τον έβαλε στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής,
κάτι που ίσως ο Φώτης να μην του το συγχωρήσει ποτέ.
Ζέσταμα πριν τον αγώνα...
...η Προσευχή από τον π.Χρυσόστομο...

...τελευταίες οδηγίες του προπονητή...
...χαιρετισμός και αλλαγή αναμνηστικών.(δεν μας έδωσαν τίποτε)
Η κερκίδα μας...
...ο π.Χρυσόστομος για πολλοστή φορά,
με τον αδικημένο από τον προπονητή του, Φώτη, στα μετόπισθεν.
 Εδώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες από την διάρκεια των αγώνων, με τις ομορφότερες φάσεις, όμως ελλείψει των επισήμων φωτογράφων της ιστοσελίδας μας, του Θοδωρή και του Νίκου, οι οποίοι έλειπαν αδικαιολογήτως, ο π.Χρυσόστομος έκανε ότι καλύτερο μπορούσε...
Ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος 1-1
και οι παίχτες της ομάδας μας απολαμβάνουν το σάντουιτς και τους χυμούς,
 που ετοίμασε για όλους ο π.Χρυσόστομος. 
 Μέχρι το επόμενο Σάββατο, στις 22 του Μάρτη και 
στις 3.00 μμ, για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με την ομάδα της Ενορίας των Αγίων Πάντων της Ξηροκρήνης...
...καλή ξεκούραση!!!
TAG