Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ & ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

'Ολο το κατηχητικό μας επί ποδός...
     Το πρωΐ του Σαββάτου της 10ης Μαΐου, αύτανδρο το κατηχητικό μας σχολείο ξεκίνησε για τον προγραμματισμένο από τον ιερέα μας, τον π.Χρυσόστομο, μικρό περίπατο μας, πρώτα στο εργοστάσιο της τσιμεντοποιΐας "Τιτάν" για εκπαιδευτικούς λόγους και κατόπιν για το περιβαλλοντικό πάρκο μας, για ξεκούραση, παιχνίδι και αναψυχή.
     Στις 9.30 π.μ ξεκινήσαμε από τον ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, με το λεωφορείο μας και στις 10.00 π.μ είμασταν κιόλας στο "Τιτάν", όπου και μας περίμενε ο νέος διευθυντής του, κος Μιχάλης Μπαρμπούτης και ο κος Στέφανος Αναγνώστου. Μας υποδέχθηκαν πολύ θερμά μας κέρασαν σάντουιτς και χυμό και κατόπιν μας οδήγησαν στην αίθουσα προβολών, όπου και μας έδειξαν ένα βίντεο για την επιχείρηση και την ιστορία της και κατόπιν ξαναμπήκαμε στο λεωφορείο μας για μια περιήγηση στους χώρους του εργοστασίου και τελική κατεύθυνση στο χημείο, στο ρομπότ τους  και στην αίθουσα όπου παρακολουθούν την λειτουργία όλου του εργοστασίου.
     Αυτό που ενθουσίασε τα παιδιά μας, τα οποία είναι πια υποψιασμένα με το αντικείμενο, ήταν το ρομπότ που χρησιμοποιούσε η επιχείρηση για να κάνει κάποιες εργασίες, το οποίο μάλιστα είχε και όνομα, το φώναζαν "Αλέξανδρο" και ο κος Μιχάλης μας άφησε να παρακολουθήσουμε τις κινήσεις του και μάλιστα να το χειριστούμε για λίγο. Οι "Ρομποπάτορες" μας, η ομάδα ρομποτικής της Ενορίας μας, ήταν σύσσωμη εκεί και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ενημέρωση που μας έκαναν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου, ενώ ιδίοις όμμασι είδαν το παιχνίδι τους, την ρομποτική, να παίρνει πρακτική διάσταση και να χρησιμεύει στην καθημερινότητα μιας επιχείρησης. 
     Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες, παραδόσαμε στον διευθυτή του "Τιτάν" και μια επιστολή όπου ζητάμε από την επιχείρηση να μας βοηθήσει στο έργο της ανέγερσης του ναού μας που τώρα βρίσκεται στα μπετά, αποχαιρετήσαμε τους πάντες και φύγαμε για το πάρκο που θα ήταν και ο τελικός προορισμός μας.
     Εκεί με το που κατεβήκαμε από το λεωφορείο μας "είχαμε τον ασυμμάζευτο". Τα κορίτσια μας κάτω από τα δέντρα τραγουδούσαν, τα αγόρια έπαιξαν μπάλα, οι κατηχητές τρομοκρατημένοι αγωνίζονταν να ηρεμήσουν τα παιδιά, ο π. Χρυσόστομος ανήσυχος και αυτός αφού έπρεπε αργότερα να πάρει την ποδοσφαιρική ομάδα και να κατέβει στο γήπεδο όπου και θα παίζαμε στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής και μετά να ξαναγυρίσει, γενικά μέσα σε όλο αυτό το χαμό, τα παιδιά μας περνούσαν τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους, μέσα στην γλυκιά αγκαλιά του κατηχητικού τους σχολείου, στην μεγάλη αγκαλιά του Χριστού.
     Δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτε παραπάνω, οι φωτογραφίες μας που ακολουθούν παρακάτω, θα σας δώσουν να καταλάβετε πως περάσαμε στην εκδρομή μας και αν αυτό που θα δείτε σας αρέσει, ελάτε και εσείς στην όμορφη παρέα μας, γίνεται και εσείς μέρος του ειρηνικού "στρατού" που σιγά-σιγά δημιουργούμε για να "πολεμήσουμε" το κακό που ολοένα μας γυροφέρνει.
     Σας περιμένουμε τώρα στην τελετή λήξης των συνάξεων της κατηχητικής χρονιάς μας 2014, που θα γίνει το Σάββατο 31η Μαΐου, από της 9.30 το πρωΐ με ειδική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά, προβολή βίντεο με τα κατορθώματα μας την χρονιά που μας πέρασε, παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης, μεσημεριανό φαγητό με υπαίθριες ψησταριές και τραπέζια έξω στο προαύλιο του ναού και τέλος αναμνηστικά δώρα για όλα τα παιδιά που θα παραβρεθούν στην χαρά της γιορτής μας.
Ελάτε μαζί μας...
*Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω...

 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ 
& ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
2014





































 Και του χρόνου !!! 
TAG