Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΟΜΠΟΤΚΗΣ ΤΟΥ FLL GREECE ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Από Ιερόπαιδες..."Ρομποπάτορες"
      Την Κυριακή το πρωΐ, 8η του Φλεβάρη του 2015, πολλά ήταν τα παιδιά που ήρθαν στην Θεία Λειτουργία στον Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρωων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και έγιναν οι βοηθοί των ιερέων μας μέσα στο Άγιο Βήμα, όπως άλλωστε και κάθε Κυριακή. 
      Ξεχώριζαν όμως αυτήν την φορά κάποια από αυτά, που στο τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας της Κυριακής μαζί με τον ιερέα τους, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, αφού "κοινώνησαν" των Θείων Δώρων του Χριστού μας, το Σώμα και το Αίμα Του, άλλαξαν τις ιερατικές στολές τους και φορώντας την στολή του "Ρομποπάτορα" βιαστικά ξεκίνησαν αποχαιρετώντας το εκκλησίασμα με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου εκεί θα έπαιρναν μέρος στο σεμινάριο ειδικών της FLL WORLD για την Ρομποτική, αλλά θα παρουσίαζαν και την πρόοδο τους στον τομέα αυτό, μα επίσης θα γιόρταζαν μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές τους, θα γνωρίζονταν μεταξύ τους και θα εκπροσωπούσαν την Ενορία τους, των Αγίων Θεοπατόρων στους Ανθόκηπους, η οποία πολλά προσδοκά και ελπίζει για το μέλλον από αυτά τα παιδιά, τους ένδοξους "Ρομποπάτορες".
     Φθάνοντας στο Μέγαρο Μουσικής, λίγο καθυστερημένα, ανταμώσαμε έξω από το κτίριο την ομάδα και συναθλητές μας στο Πρωτάθλημα αυτό, της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, τον "Φάρο του Κόσμου", τους διάσημους πια για τα επιτεύγματα τους παγκοσμίως FAR.GO.BOTS, συνοδευόμενα από τον π. Αθηναγόρα και τον προπονητή τους, αλλά και έναν από τους υπευθύνους εθελοντές και παλιό μας γνώριμο τον κ. Βασίλη Τανή και μαζί τους βγήκαμε φωτογραφίες με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο και κατόπιν κατευθυνθήκαμε σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιέπαινων εθελοντών της διοργάνωσης, τα αγόρια και τα κορίτσια που αγωνίστηκαν για αυτήν την όμορφη εκδήλωση και που ταλαιπωρήσαμε λίγο με τις απαιτήσεις και την γκρίνια μας, στο εξώστη του θεάτρου για να περιμένουμε την έναρξη της συνάντησης αυτής.
      Πολλά ήταν τα λόγια που ακολούθησαν της ενάρξεως από τους επισήμους προσκεκλημένους και πολύ λιγότερος ο ενθουσιασμός από την πλευρά των παιδιών μας τα οποία, ανταποκρινόμενοι οι φορείς του τόπου μας, των Δημοσίων Σχολείων, των Συλλόγων, των Ενοριών και των άλλων Εκπαιδευτηρίων, οι δάσκαλοι και οι ιερείς μαζί με τους γονείς τους δηλαδή, τα έφεραν στο κάλεσμα αυτό, για να κατακλύσουν το όμορφο αμφιθέατρο του Μεγάρου Μουσικής, χρωματίζοντας την ζωή μας με τις φορεσιές των ομάδων τους, αναζωογονώντας την καρδιά μας με το αυθόρμητο χαμόγελο τους και αφήνοντας μας να ονειρευόμαστε με την οργιάζουσα φαντασία τους, φορείς που δεν αναφέρθηκαν σχεδόν καθόλου στις μακρόσυρτες ομιλίες τους, όπως και την περσινή χρονιά. 
      Κατόπιν των ατελείωτων χαιρετισμών των επισήμων, ακολούθησαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές που διαδέχονταν συνεχώς ο ένας τον άλλον αφαιρώντας όλο και περισσότερο τον αρχικό ενθουσιασμό των παιδιών μας και κάνοντας σε εμάς τους συνοδούς και υπευθύνους όλο και δυσκολότερο το έργο της επιτήρησης τους, ειδικά στην δική μας ομάδα που τα παιδιά βιαστικά και νηστικά μας ακολούθησαν μετά την Θεία Λειτουργία και που λογικά κατά την διάρκεια των ομιλιών πείνασαν και κουράστηκαν.
      Όλη αυτή όμως η εποικοδομητική γκρίνια  μας, όφειλε να σταματήσει όταν άρχισαν να παρουσιάζονται μια-μια οι ομάδες του Πρωταθλήματος Ρομποτικής που διοργανώνει και φέτος η eduACT, με πρώτη στην σειρά παρουσίασης την δική μας ομάδα των "Ρομποπατόρων" οι οποίοι και ανέβηκαν στην σκηνή με τις κατάλευκες στολές και τα καπέλα τους προτάσσοντας την σημαία της Ενορίας τους και τους Αγίους προστάτες των παιδιών της, τους Αγίους Θεοπάτορες γονείς της Παναγίας μας, τον Ιωακείμ και την Άννα που σίγουρα θα καμάρωναν βλέποντας αυτά τα πανέμορφα παιδιά και το τι κατάφεραν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με τόσο πενιχρά μέσα.
      Ακολούθησαν να ανεβαίνουν στην σκηνή και οι υπόλοιπες ομάδες, συνολικά 45, και να παρουσιάζονται τον κόσμο, με επόμενη αποστολή μετά από εμάς αυτήν της Ενορίας των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου και την Βασιλειάδα της και μάλιστα με δύο ομάδες Ρομποτικής, τους Άλφα και τους Ωμέγα (πολύ ευρηματικό σχέδιο) και κατόπιν τους FAR.GO.BOTS του Δενδροποτάμου, οι οποίοι και έκλεψαν την παράσταση με την παρουσία τους, ενώ από πίσω στην οθόνη προβάλλονταν η φωτογραφία της κάθε ομάδας και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης διάβαζε τον χαιρετισμό που έστειλε η κάθε αποστολή. Με το δικό μας μήνυμα χαιρετίζαμε τους συναγωνιστές και φίλους μας με τα εξής λόγια:

"Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΟΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ «ΡΟΜΠΟΠΑΤΟΡΩΝ», ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ, ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.
ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!!"
      Στο μεσοπάτωμα του νέου κτηρίου του Μεγάρου Μουσικής, όπου υπήρχε το "φουαγιέ", στο κυλικείο δηλαδή του θεάτρου (καθ' ότι στη  ιστοσελίδα της Ενορίας μας είμαστε και λάτρεις της ελληνικής γλώσσας μας, που κοντεύουμε δυστυχώς να ξεχάσουμε) οι γονείς και οι συνοδοί απολάμβαναν την πανέμορφη θέα της πόλης μας καθ' όλη την διάρκεια του σεμιναρίου πίνοντας τον καφέ τους, ενώ στην είσοδο του θεάτρου, στο ισόγειο, κάποιες από τις ομάδες που θα διαγωνιστούν στο Πρωτάθλημα Ρομποτικής της 7ης και 8ης Μαρτίου, στο κτήριο Noecis"(Πλανητάριο Θεσσαλονίκης) είχαν στήσει τα περίπτερα τους παρουσιάζοντας την πρόοδο και τα επιτεύγματα τους, με πολύ αξιόλογες παρουσίες αυτήν του περιπτέρου της Βασιλειάδας και με υπεύθυνο ιερέα της τον π. Γεράσιμο, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο μας και φωτογραφήθηκε πολλάκις με τον δικό μας ιερέα, τον π. Χρυσόστομο.    
      Εκεί είχαμε στήσει και εμείς το δικό μας περίπτερο παρουσιάζοντας την δουλειά μας στους άλλους διαγωνιζόμενους μα και στον Αμερικανό Πρόξενο κ. Robert Sanders που κάποια στιγμή πέρασε και από εμάς, μαζί με τον υπεύθυνο της eduACT κ. Βασιλείου Κώστα, μίλησε με τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί μας, ενώ ήδη είχε αρχίσει η γιορτή με ένα μουσικό συγκρότημα που τραγουδούσε και τα παιδιά όλων των ομάδων έδειχναν να διασκεδάζουν και να χαίρονται.
      Επόμενη συνάντηση μας, στο Πρωτάθλημα Ρομποτικής που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρία eduACT  και το FLL GREECE, στο "Noecis" την 7η και 8η Μαρτίου και...
...ας νικήσει ο καλύτερος!!!
TAG