Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ "ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2015" & ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ "ΘΕΟΠΑΤΟΡΕΣ".

Οι "Θεοπάτορες"
Πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης 
"Ενοριακά Νεανικα Παιχνιδια 2015"
    Την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 6.00 το απόγευμα έγινε η Τελετή Λήξης της διοργάνωσης "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015" στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο "Μέγας Αλέξανδρος" του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μια εκδήλωση που επιφύλασσε τόσο στα παιδιά μας, που ήταν οι πρωταγωνιστές της γιορτής αυτής, όσο και στους γονείς και στους ιερείς, αλλά και στους επισήμους, πολλές στιγμές συγκίνησης και ευτυχίας.
    Η διοργάνωση αυτή θυμίζουμε ότι γίνεται με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, επί έξι συνεχόμενα χρόνια, μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων των Ενοριακών Νεανικών Εστιών, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που διευθύνει ο π. Εμμανουήλ Μπουζίνος, αλλά και την προσωπική φροντίδα του Προέδρου του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Βαρνάβα, που ήταν παρών μαζί με τον Πρωτοσύγκελο μας, π. Διονύσιο Πατσάνη και τους ιερείς Προέδρους των Νεανικών Εστιών των Ενοριών, παρέα και συντροφιά με τον "ανθό", όπως αποκάλεσε την νεότητα στην μητροπολιτική του περιφέρεια του, για να απονείμει σε νικητές και ηττημένους των αγώνων, σε καλούς και καλύτερους των παιχνιδιών, σε πρώτους, δεύτερους και τρίτους του Πρωταθλήματος, σε όλα τα παιδιά της εποπτείας του, τα καλύτερα παιδιά του κόσμου, τα κύπελλα, τα μετάλλια, τα βραβεία και τους επαίνους, μα πιο πολύ την ευλογία του σε όλα τα παιδιά των Ενοριών που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα αυτό και τις ευχές του για ένα όμορφο καλοκαίρι.
    Μια-μια οι νικήτριες ομάδες περνούσαν από το κέντρο του κλειστού Γυμναστηρίου και έπαιρναν την ευχή του Επισκόπου μας, ο οποίος επέδιδε τα μετάλλια και τα κύπελλα σε πρωταθλητές, δευτεραθλητές και Τριταθλητές του "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015" και έβγαινε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες. 
Συγκεκριμένα οι νικητές της διοργάνωσης αυτής ήταν:
*Για την ηλικιακή κατηγορία με παιδιά του Δημοτικού:
1. Πρωταθλητής: Ε.Ν.Ε Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης
2. Δευτεραθλητής: Ε.Ν.Ε Τριών Ιεραρχών Ευόσμου
3. Τριταθλητής: Ε.Ν.Ε Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου
*Για την ηλιακή κατηγορία με παιδιά του Γυμνασίου:
1. Πρωταθλητής: "Οι Θεοπάτορες" της Ε.Ν.Ε Αγίων Θεοπατόρων
                                   Ιωακείμ και Άννης, Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας
2. Δευτεραθλητής: Ε.Ν.Ε Αναλήψεως του Κυρίου Πολίχνης
3. Τριταθλητής: Ε.Ν.Ε Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου
    Στον επίλογο της Τελετής Λήξης οι διοργανωτές μας επιφύλαξαν και μια έκπληξη όπου οι υπεύθυνοι ιερείς των συμμετεχόντων ομάδων θα έπρεπε σημαδεύοντας να ρίξουν από τρία σουτ έκαστος σε έναν τοίχο με δυο τρύπες και θα έπρεπε να περάσουν την μπάλα μέσα από αυτές πράγμα ακατόρθωτο όμως...τρεις από τους ιερείς τα κατάφεραν  και διακρίθηκαν ως οι ευστοχότεροι σκόρερ. Ο π. Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, ο π. Αγγελος Παρίσης και ο π. Βασίλειος Κούτλας, τους οποίους και επέδωσε μετάλλιο ο Δεσπότης μας. 
    Μερικές πληροφορίες για το Πρωτάθλημα αυτό σε σχέση όμως με τους "Θεοπάτορες", τους φετινούς νικητές στην κατηγορία του Γυμνασίου, θα ήταν χρήσιμες, έτσι ώστε να καταγραφεί αυτή η επιτυχία των ποδοσφαιριστών μας και παιδιών των κατηχητικών σχολείων μας, που κάθε χρονιά γίνονται περισσότερα και καλύτερα, υποδηλώνοντας και με τον καλύτερο τρόπο, την πρόοδο και άνθιση της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων στην Νέα Ευκαρπία.
    Ξεκίνησε η ποδοσφαιρική ομάδας μας, με το όνομα "Θεοπάτορες" προς τιμήν των Αγίων προστατών μας, αμέσως με την επίσημη ίδρυση από τον νεοδιορισθέντα ιερέα μας και πρόεδρο της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, π. Χρυσόστομο Τελίδη, στο τέλος του 2010, για να συμμετάσχει από τότε σε όλες τις διοργανώσεις, όχι πάντοτε επιδεικνύοντας νίκες ή περγαμηνές μα πάντοτε παρούσα σε διοργανώσεις της Ιεράς Μητροπόλεςως μας και άλλες, με ήθος και ευπρέπεια μέσα και έξω από τα γήπεδα, επιδόσεις που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο, αλλά έδωσαν το παράδειγμα σε νικητές και χαμένους και χάρισαν στην διοργάνωση αυτή την αίγλη που έχει μέχρι σήμερα. 
    Το 2011, με χορηγούς και βοηθούς στην ίδρυση της ομάδας μας, την εταιρεία παιδικών ρούχων ENERGIERS που επιχειρεί στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, δειλά-δειλά και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και προπόνηση, παίρνουμε μέρος στους αγώνες με παιδιά του Δημοτικού χωρίς αξιώσεις αλλά με πείσμα και αποφασιστικότητα, καταλαμβάνοντας μια από τις τελευταίες θέσεις του Πρωταθλήματος. 
    Το 2012 πάλι με τα ίδια παιδιά και πάλι στην κατηγορία του Δημοτικού, με την εμπειρία όμως τώρα των δυο προηγουμένων συμμετοχών μας, παίρνουμε την δέκατη έκτη θέση, μια θέση όχι ιδιαίτερα σημαντική αλλά καλύτερη από την περσινή. 
    Το 2013, χωρίς ίχνος απαισιοδοξίας, τουναντίον μάλιστα, με τόλμη και δύναμη και με τα ίδια παιδιά μεγαλωμένα κατά μια χρονιά, παίρνουμε μέρος στα "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2013" στην κατηγορία του Γυμνασίου, με παιδιά όμως Δημοτικού και Γυμνασίου πια, και οι "Θεοπάτορες" αναρριχώνται στην έβδομη θέση της κατάταξης. 
    Το 2014 ήταν η καθοριστική χρονιά που με σοβαρότητα και επαγγελματισμό και υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή μας, κου Σάκη Σαμαρίνα, παλιού παίχτη της τοπικής ομάδας μας, της Νίκης Ευκαρπίας και γνώστη του αθλήματος, η ομάδα μας συμμετέχει με αμιγώς παιδιά Γυμνασίου, τα ίδια σχεδόν παιδιά, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν και καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο των νικητών δίνοντας έτσι στους "Θεοπάτορες" την 2η θέση στην κατάταξη. 
    Είχε πλέον ανοίξει ο δρόμος για την 1η θέση, την οποία και πήραμε φέτος, το 2015 χάριν των σωστών χειρισμών του προπονητή μας που έκανε τις κατάλληλες μεταγραφές και προπόνησε τους παίχτες μας, που πλέον είχαν μεγαλώσει τόσο πολύ που οι στολές τους είχαν μικρύνει κάνοντας τον πρόεδρο της ομάδας, π. Χρυσόστομο, να βάλει και πάλι το χέρι βαθιά στην τσέπη και να εξασφαλίσει τα καλύτερα για τα "παιδιά" του, στολές και τσάντες, μπάλες και τόσα ακόμα που χρειάζονται. Καλεί να τον βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή πολλές επιχειρήσεις της περιοχής της Νέας Ευκαρπίας, από τις οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό η Τσιμεντοποιΐα ΤΙΤΑΝ και ο Εκδοτικός Οίκος ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ προσφέροντας μέρος των εξόδων τόσο για τους "Θεοπάτορες" την ποδοσφιαρική ομάδα μας, όσο και για τους "Ρομποπάτορες" την ομάδα ρομποτικής της Ενορίας μας, που πληροφορίες θα βρείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις της ιστοσελίδας των παιδιών μας. 
    Αήττητοι οι "Θεοπάτορες" σε οκτώ αγωνιστικές, που ξεκίνησαν από τις 15 Μαρτίου και κράτησαν τρεις ολόκληρους μήνες, πέτυχαν τριάντα τρία καταπληκτικά γκολ, ενώ η εστία τους παραβιάστηκε μόλις έξι φορές,  ξεχώρισαν ανάμεσα σε δέκα έξι ομάδες από τις δεκαοκτώ που πήραν μέρος στην κατηγορία του Γυμνασίου και συνολικά από τις 17 Ενορίες, που κατέβασαν οι 28 ομάδες τους, συμμετέχοντας στους αγώνες αυτούς 336 από τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων τους, ενώ καθ' όλη την διάρκεια των παιχνιδιών σημειώθηκαν 476 γκολ. Αυτά είναι μερικά στατιστικά στοιχεία, που μπορεί στην ουσία να μην λένε τίποτε, χαρακτηρίζουν όμως και δίνουν το στίγμα ενός πετυχημένου και φέτος Πρωταθλήματος. 
     Η επιτυχία όμως δεν είναι απλά μια όμορφη λέξη, μα από πίσω της συχνά κρύβεται πολύ κούραση, αγώνας, αλλά και μεράκι και ικανότητες, που τις είχαν με το παραπάνω οι φετινοί μας εθελοντές, οι άνθρωποι που πρόσφεραν τον χρόνο και τον κόπο τους για να μιλάμε όλοι σήμερα για επιτυχία. Ευχαριστούμε πολύ, τους κομισάριους των αγώνων, τους διαιτητές, τους βοηθούς και όλους όσους αθόρυβα και με αγάπη γίνατε μαζί με τα παιδιά μας, συνεργοί στο θαύμα της νεότητας. Για όσα μας προσφέρατε σας   είμαστε ευγνώμονες και σας προτρέπουμε να συνεχίσετε γιατί είστε πολύ καλοί σε αυτό και σας αγαπάμε!!! 
    Τα παιδιά μας, οι "Θεοπάτορες" οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ενορίας μας, που μας εκπροσώπησαν επαξίως και μας χάρισαν μια 1η θέση και το χρυσό κύπελλο του φετινού Πρωταθλητή, που μαζί με το περσινό ασημένιο και πολλά ακόμα από τους αγώνες ρομποτικής και τους "Ρομποπάτορες", τα οποία θα κοσμούν από εδώ και στο εξής το γραφείο του ιερέως μας, που δεν χάνει ευκαιρία να τα επιδεικνύει στους πάντες με υπερηφάνεια, είναι γνωστά στους αναγνώστες και φίλους της ιστοσελίδας μας από προηγούμενες αναρτήσεις μας. 
    Όμως ως οι πρωταγωνιστές στην Τελετή Λήξης του "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015" και Πρωταθλητές σε όλη τη Μητρόπολη, σας τους συστήνουμε και πάλι φτάνει να κάνετε ένα κλικ στους συνδέσμους που ακολουθούν και θα σας οδηγούν στα άρθρα μας που κόσμησαν την ιστοσελίδα μας από την έναρξη των παιχνιδιών και του Πρωταθλήματος μέχρι σήμερα. 
    Σε αυτούς τους συνδέσμους θα βρείτε εκτός από τα άρθρα με τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, τις φωτογραφίες και τα βίντεο των αγώνων, και πολλά πιπεράτα σχόλια του αρθρογράφου μας, που δεν άφησε τίποτε ασχολίαστο καθ' όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος, όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. 
(Τελετή έναρξης)
( 1η αγωνιστική)                             (Τα βίντεο της 1ης αγωνιστικής)
(2η αγωνιστική)                             (Τα βίντεο της 2ης αγωνιστικής) 
(3η αγωνιστική)                             (Τα βίντεο της 3ης αγωνιστικής) 
(4η αγωνιστική)
(5η αγωνιστική)                             (Τα βίντεο της 5ης αγωνιστικής)
(6η αγωνιστική)                             (Τα βίντεο της 6ης αγωνιστικής) 
(7η αγωνιστική)                             (Τα βίντεο της 7ης αγωνιστικής) 
(8η αγωνιστική, τελικός)             (Τα βίντεο της 8ης αγωνιστικής) 
(Είσοδος των "Θεοπατόρων")    (Τελική βαθμολογία)
(Τελετή Λήξης, Απονομή μεταλλίων)
    Ευχαριστούμε τους "Θεοπάτορες" για το όμορφο αυτό ταξίδι που μας χαρίσατε. Αντίδωρο της Ενορίας μας για την επιτυχία, τον κόπο και την νίκη τους είναι μια ολοήμερη εκδρομή, το Σάββατο 20 Ιουνίου στο αγρόκτημα "Κυδωνιές" στον Λαχανά Σερρών, όπου μαζί με όλα τα κατηχητόπουλα, τον π. Χρυσόστομο και τους κατηχητές μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε και προσωπικά και να τους δείξουμε την αγάπη μας. Ίσως σε αυτό να βοηθήσει και μια βόλτα με άλογα, τοξοβολία, αναρρίχηση, σκοποβολή και όλα όσα υπάρχουν σαν δραστηριότητα στην φάρμα που θα περάσουμε το Σάββατο που μας έρχεται. Ελάτε και εσείς, αν έχει θέση το λεωφορείο θα σας πάρουμε μαζί μας.
    Και μια και δεν υπάρχει καλύτερη θέση από αυτήν του Πρωταθλητή που πέτυχαν φέτος οι "Θεοπάτορες" μας, ας τους ευχηθούμε για του χρόνου να το επαναλάβουν...
...και πάλι Πρωταθλητές του χρόνου, "Θεοπάτορες"!!! 
Είμαστε Πρωταθλητές!!!
*παρακάτω υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες από την νίκη των παιδιών μας...



 Τελετή Λήξης 
"Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015"
15-6-2015
Και του χρόνου...
TAG