Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016.

Μια όμορφη γιορτή που τα είχε όλα: 
Θεία Λειτουργία, Αγιασμό, κεράσματα, δώρα, προβολή βίντεο, τραγούδια, παιχνίδια...
...αλλά και καταρρακτώδη βροχή!!!   
     Στην δική μας Ενορία, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, την έναρξη των κατηχητικών Συνάξεων κάθε χρονιά την γιορτάζουμε ιδιαιτέρως και μάλιστα με κάθε μεγαλοπρέπεια και ενθουσιασμό και όχι απλά με έναν Αγιασμό.
        Για φέτος μάλιστα ετοιμάσαμε και εορτάσαμε την ημέρα αυτή, το Σάββατο της 1οης Οκτώβρη του 2015, με μια όμορφη γιορτή που είχε τα πάντα. Ξεκίνησε το πρωΐ στις 9.30 με Θεία Λειτουργία ειδικά για τα παιδιά, εκτός του Αγίου Βήματος στο σολέα του ναού, μια "εκπαιδευτική" Θεία Λειτουργία, όπου μπόρεσαν όλα τα παιδιά του κατηχητικού μας, αγόρια και κορίτσια, να παρακολουθήσουν τον ιερέα να τελεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μπροστά τους και με ψάλτες τα ίδια τα κορίτσια του μέσου κατηχητικού μας,  με την καθοδήγηση φυσικά των κατηχητριών τους. 
     Μετά ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο Λειτουργός μας και υπεύθυνος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, μας μίλησε για την διδασκαλία του Χριστού και για την σπορά του Λόγου Του από τους Μαθητές και τους Αποστόλους Του, και κατόπιν από όλους εμάς, πρώτα τους Αρχιερείς, τους ιερείς και τους μοναχούς της Εκκλησίας μας, και κατόπιν από τους ιεραποστόλους, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες της, αλλά και τους δασκάλους και τους γονείς, μέχρι και τις μέρες μας. 

     Στο τέλος μετά το "Δι' ευχών" ο π. Χρυσόστομος μας μοίρασε το αντίδωρο και μας ευλόγησε με τον Αγιασμό που τέλεσε για την έναρξη των κατηχητικών μας, ενώ αμέσως μετά όλοι κατευθυνθήκαμε μέσα σε μια από τις αίθουσες του ναού για να πάρουμε το πρωϊνό μας, από ένα νόστιμο κρουασάν και ένα χυμό, μέχρι να ετοιμαστεί ο σολέας για την γιορτή μας και ο ιερέας μας, να καταλύσει την Θεία Κοινωνία και να ξεντυθεί από τα άμφια του για να είναι μαζί μας.
   Όταν όλα ήταν έτοιμα και καθίσαμε και πάλι στις θέσεις μας το σκηνικό είχε αλλάξει μονομιάς και ο σολέας του ναού μας μετατράπηκε από τόπο Θυσίας του Χριστού μας, σε τόπο χαράς και διασκέδασης, σε μια όμορφη αυτοσχέδια θεατρική σκηνή όπου τα παιδιά μας άπλωσαν το καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο τους έχοντας ετοιμάσει, με την βοήθεια των κατηχητών και των κατηχητριών τους διάφορα  σκετς για να μας ψυχαγωγήσουν και κατόπιν προβλήθηκε ένα μικρό, αλλά υπέροχο 15λεπτο βιντεάκι, που το έφτιαξε ο περσινός μας κατηχητής, ο κος Γιάννης Καρύπογλου για να τον θυμόμαστε, το οποίο και περιείχε όλα τα κατορθώματα και τις σκανδαλιές μας από την προηγούμενη κατηχητική χρονιά, ήταν δηλαδή το βίντεο της ανασκόπησης για το κατηχητικό έτος 2014-2015 που μας πέρασε. 

      Ο π. Χρυσόστομος μετά ανέβηκε στον σολέα και παρουσίασε σε παιδιά και γονείς τους νέους του συνεργάτες, το ολοκαίνουργιο επιτελείο του από τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, αλλά και τους προπονητές με τους βοηθούς τους στην ομάδα ρομποτικής και στην ποδοσφαιρική μας ομάδα, το νέο αίμα των στρατευμένων συνεργατών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άνης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, που αναλυτικά σε επόμενο άρθρο της ιστοσελίδας μας θα τους συστήσει, και κατόπιν μας μοίρασε όλους το δωράκι μας, μια ευλογία από την Ε.Ν.Ε της εκκλησιάς μας για την νέα κατηχητική χρονιά 2015-2016, ένα πολύ όμορφο σπιράλ σημειωματάριο για τις σημειώσεις μας στο κατηχητικό σχολείο. 
    Ο καιρός δεν βοήθησε για το τελευταίο μέρος του προγράμματος μας, το παιχνίδι δηλαδή έξω στο μεγάλο προαύλιο του ναού μας, αφού από νωρίς το πρωΐ ήταν συννεφιασμένος, ενώ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που ακολούθησε, έπιασε πυκνή βροχή χαλώντας έτσι παντελώς τα σχέδια μας. Εμάς όμως δεν μας πτόησε καθόλου ο βροχερός καιρός και συνεχίσαμε την γιορτή μας μέσα στην εκκλησία και στο εντευκτήριο μας, στους υπολογιστές, το ποδοσφαιράκι μας και τα υπόλοιπα παιχνίδια μας, ενώ όλοι οι κατηχητές
 και οι κατηχήτριες μαζί με τον π. Χρυσόστομο κατάστρωσαν τα σχέδια τους για την νέα χρονιά συγκεντρωμένοι μέσα στο Αρχονταρίκι του ναού, για να αποχωρήσουμε όλοι πολύ αργότερα, αφού όμως πρώτα βγάλαμε πολλές φωτογραφίες και αποθανατίσαμε και αυτήν την μικρή γιορτή μας, την οποία και σας παραθέτουμε με αυτό το άρθρο αλλά και τις φωτογραφίες μας, στην ιστοσελίδα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας και στους λογαριασμούς μας στο facebook και στο twitter θέλοντας να σας κάνουμε μετόχους στην χαρά της γιορτής μας και συμμέτοχους στα σχέδια μας για την νέα κατηχητική χρονιά που, πρώτα ο Θεός, θα είναι με τόσα πολλά και καλά κατηχητόπουλα, αλλά και τόσους καλούς και ορεξάτους για δουλειά κατηχητές και κατηχήτριες, μια χρονιά...κα-τα-πλη-κτι-κή.
     Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, πρώτα τα παιδιά που μας γεμίζουν χαρά, αλλά και ευθύνη, με την παρουσία τους στα σχολειά μας και κατόπιν όλους τους γονείς που εμπιστεύεστε σε εμάς ότι πολυτιμότερο έχετε, τα παιδιά σας, τα καλύτερα παιδιά του κόσμου, και περιμένουμε καθ' όλη την διάρκεια του φετινού χρόνου και της νέας κατηχητικής χρονιάς, του 2015-2016, την έμπρακτη συμμετοχή σας στον αγώνα μας για μια ακόμα καλύτερη χρονιά φέτος. 
Καλή και ευλογημένη 
η νέα κατηχητική χρονιά μας,
"2015-2016"
*παρακάτω υπάρχει περισσότερο φωτογραφικό υλικό...
Η γιορτή έναρξης 
της κατηχητκής χρονιάς
 2015-16 
Καλή και ευλογημένη αρχή!!!














Καλή και ευλογημένη 
η νέα κατηχητική χρονιά μας,
"2015-2016" 
TAG