Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΙ "ΘΕΟΠΑΤΟΡΕΣ" ΣΤΗΝ WATERLAND.

...τους "Θεοπάτορες" στην Waterland.
Ξεσηκώσαμε το σύμπαν!!!
     Ένα από τα  π α ρ α κ λ ά δ ι α  της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανική Εστίας της εκκλησίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, είναι και η ποδοσφαιρική ομάδα μας, οι "Θεοπάτορες", ένδοξοι, ατρόμητοι, αήττητοι και φέτος, διπλά Πρωταθλητές του "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015 & 2016", χρυσοί νικητές και πρώτοι σε δύο συνεχόμενες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που απολαμβάνουν 
δυο χρόνια τώρα την μοναξιά της 1ης θέσης στο βάθρο των καλύτερων από τις δεκαέξι ποδοσφαιρικές ομάδες των Ενοριών που διαγωνίστηκαν σε αυτήν την διοργάνωση, των Θεοπατόρων" που εν τέλει στέφθηκαν νικητές στην Τελετή Λήξης από τον Επίσκοπο μας, που έγινε στις 15 Μαΐου.
             Έτσι ένα ακόμα κύπελλο στολίζει το αρχονταρίκι του Ναού μας και όλη η Ενορία μας είναι υπερήφανη γιαυτό, αλλά περισσότερο για τα παιδιά της, τα κατηχητόπουλα της, τους ποδοσφαιριστές της, που την εκπροσώπησαν και φέτος 
επαξίως. Όμως κάθε δώρο έχει και το αντίδωρο του, τουλάχιστον στην δική μας νεανική συντροφιά, την "Ιθάκη" μας, όπως την ονόμασαν τα ίδια τα παιδιά μας και οι κατηχητές τους και για ένα τόσο ωραίο δώρο από τους "Θεοπάτορες" μας, αξίζει και ένα καλό αντίδωρο...με το όνομα "WATERLAND".
      Όταν ακόμα η ποδοσφαιρική ομάδα μας ήταν στα σπάργανα της δημιουργίας της, κάπου στο 2012, δεν περιμέναμε αυτήν την θεαματική εξέλιξη της, όμως από την στιγμή που μας 
ανέλαβε το 2014 ως προπονητής ο κος 
Αθανάσιος Σαμαρίνας, κατά κόσμο Σάκης, επίτροπος στον Ναό μας και παλιός ποδοσφαιριστής της "Νίκης" Ευκαρπίας, πήραμε αρχικά την θέση του Δευτεραθλητή στην κατηγορία του Γυμνασίου, μετά γίναμε Πρωταθλητές του 2015 στην ίδια κατηγορία και φέτος, το 2016, σηκώσαμε το κύπελλο ξανά στην μεγαλύτερη και πιο δύσκολη κατηγορία αυτήν την φορά, την κατηγορία του Λυκείου.
      Πέρυσι για την νίκη τους στο "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια" ο π. Χρυσόστομος τους πήγε σε μια φάρμα στις Σέρρες, μαζί και με τα υπόλοιπα κατηχητόπουλα του, όμως για φέτος τους έταξε πως αν πάρουν και πάλι το Πρωτάθλημα ότι και αν του ζητήσουν θα το κάνει. 
Έτσι με μια φωνή οι "Θεοπάτορες" ζήτησαν να τους πάει στην WaterLand, όπως και έγινε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, αμέσως μετά την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, που ο π. Χρυσόστομος θα είχε τον χρόνο να συνοδεύσει τα παιδιά, που και αυτά με την σειρά τους θα είχαν τελειώσει με τις εξετάσεις τους τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.
      Ξεκινήσαμε το πρωΐ από τον ναό με τρία αυτοκίνητα, τους 12 Θεοπάτορες Πρωταθλητές μας, τον ιερέα μας, π. Χρυσόστομο, τον προπονητή μας, τον κο Σάκη με την σύζυγο και την μικρή κόρη του, την μασκότ της ομάδας μας, την μικρή Χρυσούλα, αλλά και την κα Βούλα, μια εκ των μητέρων των Πρωταθλητών μας. 
Φθάνοντας στην WaterLand ο π. Χρυσόστομος έβγαλε τα εισιτήρια μας και ξεχυθήκαμε στους πανέμορφους χώρους του συγκροτήματος ιδιαίτερα δε στις πισίνες όπου και παρέμειναν τα παιδιά την περισσότερη ώρα εναλλάσσοντας τις βουτιές τους  από τον "πειρατή" στα "κύματα" και μετά στις "σαμπέλες" και στις νεροτσουλήθρες και...τούμπαλιν. 
      Θα ήταν όμως παράληψη να μην σας συστήσουμε εκ νέου την ένδοξη πρωταθλήτρια δεκατριάδα μας, τους "Θεοπάτορες" μας, που έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των γηπέδων κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος αλλά και θαυμασμού τόσο από τις άλλες ομάδες για τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες, όσο και από τους διοργανωτές για το ήθος και την παρουσία τους μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Δεν είναι η πρώτη φορά που σας γνωρίζουμε με τους Πρωταθλητές της καρδιάς μας, όμως νομίζω πως, όπως θα τους δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν θα τους έχετε δει ποτέ:

*Ο Μπάμπης μας, ο τερματοφύλακας της ομάδας και μέγα πειραχτήρι.

*Ο Δημήτρης μας, ένας από τους πιο έμπειρους επιθετικούς μας.

*Ο έτερος Μπάμπης μας, επιθετικός και αυτός, διακρίθηκε για τις φάσεις που έκανε και για το πηγαίο χιούμορ του.

*Ο Σάββας μας, ακλόνητος αμυντικός, βράχος και απόρθητο τείχος της άμυνας μας.

*Ο Άγγελος μας, έξυπνος και ευέλικτος παίχτης, καλό και αξιαγάπητο παιδί, νομίζω πως οι επιδόσεις του έκαναν την διαφορά και στις οκτώ αγωνιστικές που συμμετείχε.

*Ο Νίκος μας, ποδοσφαιριστής με παρόν και μέλλον, σεμνό και καλό παιδί με άριστες επιδόσεις.

*Ο έτερος Νίκος μας, σπιρτόζος και καταφερτζής, τριπλαδόρος μα εγωιστής και σκανδαλιάρης.

*Ο Κώστας μας, δεν έχασε αγώνα, πάντα ήταν εκεί για να στηρίξει με αξιώσεις την ομάδα του.

*Ο μικρός Δημήτρης μας, από τα μελλοντικά αστέρια του ποδοσφαίρου.

*Ο μικρός Κώστας μας, που μαζί με τον αδελφό του τον Δημήτρη και οι δυο γιοί του προπονητή μας, έδωσαν τον εαυτό τους για το καλό της ομάδας τους.

*Ο Ζήσης μας, που παρότι λίγες οι συμμετοχές του άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και φέτος στο Πρωτάθλημα της Μητρόπολης μας.

*Ο Αλέξανδρος μας, που με την πρώτη συμμετοχή του στην ομάδα μας φέτος πάλεψε σαν επιθετικός και στις οκτώ αγωνιστικές και στήριξε τους "Θεοπάτορες" στις νίκες τους.

*Ο Χρήστος μας, μέγας αγωνιστής, βιρτουόζος της μπάλας και καλό παιδί.  

      Ο π. Χρυσόστομος μαζί με τον προπονητή του έπιναν τον καφέ τους στην καφετέρια κάτω από την σκιά των δέντρων, ενώ το θερμόμετρο είχε πάρει φωτιά, αφού πιθανότατα αυτή να ήταν η πιο ζεστή μέρα μέχρι τώρα αυτού του καλοκαιριού. Τα παιδιά μας εξαφανισμένα μέσα στους προστατευόμενους χώρους της WaterLand άρχισαν να μας πλησιάζουν και πάλι μόνο όταν, αποκαμωμένα από το παιχνίδι στις πισίνες και τον ανελέητο ήλιο, πείνασαν και πέρασαν να μας πουν ένα γεια. 
Μας υπέδειξαν φυσικά και το μαγαζί της αρεσκείας τους για να τους παραγγείλουμε να φάνε, να χορτάσουν, να ξεδιψάσουν, να πάρουν μια ανάσα και να τους χάσουμε και πάλι, μέχρι που μαζευτήκαμε γύρω στις 3.00 για την επιστροφή μας, μια που και ο προπονητής μας έπρεπε να πάει στην δουλεία του και πολλά από τα παιδιά μας είχαν τις προπονήσεις τους στις ομάδες που αγωνίζονταν. 
      Όμως πως θα μπορούσε ένα κείμενο, ένα μικρό άρθρο στην ιστοσελίδα των παιδιών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, της "Ιθάκης" μας, να περιγράψει αυτή την μικρή εξόρμηση μας στην WaterLand, 
που είναι το αντίδωρο της Ενορίας μας και του π. Χρυσοστόμου για την νίκη των "Θεοπατόρων" στο Μητροπολιτικό Πρωτάθλημα και το καινούργιο χρυσό κύπελλο μας που στολίζει μαζί με τα υπόλοιπα που έχουμε αποκτήσει τόσο από το ποδόσφαιρο, όσο και από την ρομποτική ομάδα της Ενορίας μας, τους "Ρομποπάτορες" με τα επίσης λαμπρά κύπελλα τους από τον πανελλήνιο διαγωνισμό της Lego τα τελευταία τρία χρόνια και τις καταπληκτικές διακρίσεις τους. Γιαυτό λοιπόν και το άρθρο μας αυτό συνοδεύεται με τις απαραίτητες φωτογραφίες που μας τραβούσε κυρίως ο π. Χρυσόστομος, αλλά και οι υπάλληλοι της WaterLand, ακόμα και οι περαστικοί. Εδώ λοιπόν επαληθεύεται το γνωστό ελληνικό και σοφό γνωμικό, όπου...μια εικόνα ισούται όσο χίλιες λέξεις!!!
       Πίσω στην εκκλησία περίμεναν κάποιοι από τους γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ σε όλους μας θα μείνει αξέχαστη αυτή η κατηχητική χρονιά που είχε σχεδόν τα πάντα. 
Παιχνίδια, Αγιασμούς, πανηγυρισμούς, τραπέζια, διακρίσεις, κύπελλα, πρωταθλήματα, ποδόσφαιρο, ρομποτική, εκδρομές, μαθήματα, χαρές, θεατρικά, γιορτές, Θείες Λειτουργίες, αλλά και εξομολογήσεις, πνευματικές προσπάθειες και αναζητήσεις, αγώνες, τακτικούς εκκλησιασμούς, αγάπη, σύμπνοια και τόσα άλλα που όλα μαζί συνθέτουν την "Ιθάκη" μας, το μεγάλο ταξίδι μας και τέλος τον προορισμό μας...τον Χριστό!!!
Καλό Καλοκαίρι!!!
*κάντε κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα" και δείτε περισσότερες φωτογραφίες μας...
Οι "Θεοπάτορες"
Πρίν...
...και μετά!!!
Και του χρόνου...
...πρώτα ο Θεός!!!
TAG