Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
 κοιτά και χαίρεται για 
τα παιδιά της.
    Ο Δήμαρχος μας, ο κος Δεμουρτζίδης Δημήτριος, μίλησε για συγκλονιστική παράσταση και ο Επίσκοπος μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως , κ. Βαρνάβας το επανέλαβε και συμπλήρωσε για το "Μεγάλο χρέος", που ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης, όχι αυτό προς τους δανειστές μας, αλλά το μέγιστο χρέος μας ως Έλληνες προς τους προγόνους μας.
Την παράσταση παρακολούθησε από τις πρώτες θέσεις και ο Πρωτοσύγκελος μας, π. Διονύσιος Πατσάνης μαζί με τον Σεβασμιώτατο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κο Κίκη Αθανάσιο, τον υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας, κο Κωνσταντίνο Στούπα και πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Ευκαρπίας, κο Ασλανίδη Γεώργιο, ενώ το παρών δήλωσαν, από την Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νέας Ευκαρπίας ο π. Μάξιμος Σαμαράς, 
και ο δικός μας π. Χρυσόστομος Τελίδης από την Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που συγκινημένος βλέποντας αυτήν την όμορφη προσπάθεια των παλαιών κατηχητόπουλων τους και κατηχητών στην "Ιθάκη" του πλέον, την Ενοριακή Νεανική Εστία μας. 
Παρόντες όμως ήταν και οι παλιοί δάσκαλοι των παιδιών μας, ο Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου, κος Βλαχάκος Πέτρος και ο Θεολόγος τους, κος Γεώργιος Λαδόπουλος, που τίμησαν τους μαθητές τους με την παρουσία τους.
    Ο κόσμος πολύς, γέμισε ασφυκτικά το θέατρο Τσακίρης του Δήμου Παύλου Μελά, και καταχειροκρότησε την παράσταση των παιδιών, που εδώ και ένα μήνα ετοίμασαν και παρουσίασαν αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλες καταξιωμένες θεατρικές πρωτοβουλίες κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
    Το 1ο μέρος περιελάμβανε ένα ιστορικό με οπτικοακουστικά μέσα της ταραγμένης εκείνης εποχής λίγο πριν την ηρωϊκή έναρξη της επαναστάσεως του 1821, 
αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία της Ενορίας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, υπό την διεύθυνση της χοράρχου της, κας Αθηνάς Χατζίκου, που τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα του Διονυσίου Σολομού και του Ρήγα Φεραίου, ενώ στο τέλος ψάλαμε μαζί της τον Εθνικό Ύμνο μας. 
    Το 2ο μέρος ήταν η πολυαναμενόμενη παράσταση της Ενοριακής Νεανικής Εστίας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με τίτλο "Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ Το μεγάλο χρέος" του Σπύρου Μελά σε σκηνοθεσία του κου Καρύπογλου Αλέξιου. 
     Πρωταγωνιστής στον ρόλο του Πατριάρχη ήταν ο κος Ασλανίδης Ευθύμιος που πήρε διθυραμβικές κρητικές από όλους τους παρευρισκομένους και όχι άδικα, ενώ σε ρόλους κλειδιά έπαιξαν ως Σουλτάνος ο κος Γεώργιος Μουγκράκης, ως Δραγουμάνος ο αδελφός του κος Στυλιανός Μουγκράκης, τον Μουχτάρ, τον δούλο του Σουλτάνου, ενσάρκωσε ο κος Κήρυκος Παρμάκης, ενώ στις γνώριμες παρουσίες είδαμε και τον δικό μας Λάζαρο Χατζημιχαϊλίδη, ένα τόσο χαριτωμένο παιδί στον άχαρο ρόλο του δημίου, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης
έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέτυχαν ένα δυνατό και
παρατεταμένο χειροκρότημα από όλους. 
     Να μην ξεχάσουμε να μνημονεύσουμε και υπολοίπους αφανείς "πρωταγωνιστές" της παράστασης, τους βοηθούς στα φώτα, στην ρύθμιση του ήχου, στα σκηνικά και όπου αλλού χρειάστηκαν, μια παράσταση που για ακόμη μια φορά θα αφήσει εποχή στα δρώμενα της Ενορίας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου αλλά και όλης της Μητροπόλεως μας.
     Ο Αρχιμανδρίρης Γαβριήλ Σιδηρόπουλος προλόγισε αρχικά την όλη εκδήλωση, ως Πρόεδρος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης μας μίλησε για την προσπάθεια των κατηχητών του για αυτήν την καταπληκτική παράσταση, ενώ δεν αμέλησε να ευχαριστήσει και την δική μας Ενορία, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, για την υλικοτεχνική βοήθεια στην πραγματοποίηση αυτής της θεατρικής
παραστάσεως, 
αλλά και τους επισήμους που παρευρέθηκαν και επευφήμησαν τους συντελεστές της παράστασης και τον κόσμο, τους θεατές, γονείς και "θαυμαστές", που ήρθαν και χειροκρότησαν τον κόπο και την προσπάθεια αυτών των άξιων παιδιών.
     Οι αναμνηστικές φωτογραφίες είχαν κατόπιν την τιμητική τους, όπου οι συντελεστές της παράστασης πόζαραν με επισήμους και ανεπισήμους, ενώ οι φωτογράφοι της Ενορίας μας, ο Φίλιππος και ο Βασίλης δεν προλάβαιναν να καλύπτουν το γεγονός. 
Περιμένουμε ακόμα περισσότερα 
από εσάς παιδιά... 
TAG